Home  • Over Motiv  • Training  • Coaching  • Contact  
   

 

 
   
 

Leidinggevenden

 

 

                                      Vorige

 

"De intuïtieve geest is een godsgeschenk en het rationele verstand is een dienaar. Wij hebben een maatschappij
geschapen die de dienaar vereert en het geschenk is vergeten..."

                                                         Albert Einstein

Sommige leidinggevenden houden zich strikt aan managementmodellen, strakke planning en winstmaximalisatie. Dit werkt vaak fantasieloosheid en zielloosheid in de hand. Maar als je als leidinggevende verder kunt kijken dan het werk van alle dag dan wek je nieuwe mogelijkheden, nieuwe energie en creativiteit. Door dicht bij jezelf te blijven en vanuit je kern te handelen ontwikkel je een fijngevoeligheid om anderen te inspireren.

Harmonie
Als leidinggevende draag je verantwoordelijkheden. Daarin kom je ook belemmeringen tegen en maak je keuzes. Bovendien wordt er veel van je gevraagd door directie, collega's en medewerkers. Hoe ga je daarmee om? Uit welke inspiratiebronnen put jij? Ben je in je doen en laten nog in harmonie met jezelf, met de zachte impulsen die je in jezelf hoort. Wat zijn jouw persoonlijke waarden als je leidinggeeft en hoe zet je dat neer?

Hernieuwde kracht
Hoe kun je als leidinggevende wat er aan de buitenkant gebeurt en wat je van binnen voelt, in overeenstemming brengen? Door je focus weer scherp te stellen waarom je wilde leidinggeven ga je kijken wat voor jou belangrijk is. Je gaat op een dieper niveau kijken naar je eigen handelen. Je krijgt de gelegenheid op zoek te gaan naar je innerlijke drijfveren, bronnen en overtuigingen. Je leert je eigen kracht en inspiratie (her)ontdekken en tevens je kwetsbaarheden en belemmeringen. Door op deze manier naar jezelf te kijken, komt je mensbeeld tot uiting en wordt zichbaar hoe jij met anderen omgaat. Van daaruit ga je de nodige stappen maken. Wij begeleiden je in dit proces. Uiteindelijk weet je met hernieuwde kracht en energie anderen te inspireren en met vreugde te werken.

Als je als professioneel leider in contact staat met jezelf, kun je zelfreflectie toepassen en leiding geven vanuit je eigen kracht. Je schept een inspirerende omgeving waarin iedereen vanuit zijn eigen kracht en kunnen tot bloei kan komen. Op die wijze zal er meer onderling vertrouwen zijn en mogen mensen op elkaar steunen.

                    

 
 
  © Motiv 2004-2013 - Alle rechten voorbehouden | contact | disclaimer